Downloaden met SpotNet

In deze SpotNet handleiding gaan we bespreken hoe we een NZB bestand kunnen downloaden met het programma SpotNet. Zodra het NZB bestand is gedownload kunnen we dit NZB bestand openen met bijvoorbeeld het programma Grabit of Newsleecher.

spotnet-weergaven

Als de Spots zijn geladen in SpotNet gaan we eerst is een naar Beeld en dan naar Kolommen Selecteer Datum en Omvang en eventueel Tag. Dit is erg handig aan de datum kan je vaak zien hoe oud iets allang op Usenet staat en of je het dus nog kan downloaden. Echter dit gaat niet altijd op omdat de aanmelder niet altijd de uploader is. De omvang is ook erg handig dan kan je gelijk zien of het formaat ook wel klopt en het zegt iets over de kwaliteit van bijvoorbeeld een film.

spotnet-nzb-knop-opslaan

Zelf ben ik niet zo voorstander om de ingebouwde download client van SpotNet te gebruiken omdat SpotNet nog al vaak vast loop en omdat ik mijn Sabnzbd ook gewoon lekkerder vind werken. Dus we gaan naar Bewerken en dan Downloadknop en selecteren vervolgens NZB Opslaan.

SpotNet-filters-films

Het word dat dat we wat leuks opzoeken om te downloaden aan de linker kant heb je een blok Filters klik vervolgens op Films.

spotnet-zoeken

Ook zie je aan de linker kant links boven een blok met Zoeken staan geef hier de naam op van de film die je wilt downloaden en klik vervolgens op het Vergrootglas.

spotnet-zoeken-resultaat

Aan de rechter kant verschijnt het resultaat waar jou zoekopdracht aan voldoet. Vervolgens klik jij aan wat je wilt downloaden.

spotnet-film

Het volgende scherm zal verschijnen hier zie je de informatie over wat jij wilt downloaden. Rechts boven zie je een groot blauwe pijl klik hier op en Spotnet Vraagt jou vervolgens om het NZB bestand ergens in op te slaan. Of je kan kiezen om het bestand te openen met jouw favoriete usenet client zo als bijvoorbeeld Grabit of Newsleecher.

Laat het downloaden beginnen!

Tagged .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

2 Responses to Downloaden met SpotNet

 1. Stans zegt:

  Als ik een film via Spotnet heb gedownload, worden de losse bestanden niet meer samengevoegd tot één bestand (de film) maar staan alle bestanden er. Dit is sinds kort.

  Kan iemand mij een tip geven hoe ik dit kan aanpassen?

  Alvast bedankt!

 2. Usenet zegt:

  SpotNet is zonder twijfel de beste manier om te downloaden uit nieuwsgroepen.
  Alle andere mogelijkheden zijn waardeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by sweet Captcha